5+1 Fitnesz applikáció a mobilodra

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb fitnesz alkalmazásokat, amelyek remek kiegészítői egyéni, otthoni vagy szabadban végzett edzéseidnek, és a legjobb, hogy így bárhová magaddal viheted edzésterveidet, eredményeidet.

53d2dc43df631_-_cosmo-blog-nike-training-club-app-best-personal-trainer-4o8s5g-lgn

1. NIKE+ Training Club

A Nike összetett és sokrétű alkalmazása bármilyen fitnesz célhoz használható – több mint 100 jól illusztrált edzés közül válogathatunk, amelyeket le is tölthetünk, így hangot, videót is használhatunk (magyar nyelvű instruktor nem elérhető az alkalmazáshoz). Heti/havi edzésprogramok közül is válogathatunk, sőt, teljesen személyre is szabhatjuk – kiválaszthatjuk célunkat, edzettségi szintünket, preferált gyakorlatainkat. A Nike nagy hangsúlyt fektet a közösségi élményre is, így aki szeret megosztani, másokkal együtt edzeni, tapasztalatokat cserélni, az sem fog csalódni.

2. 7 minute workout

A 7 minute workout alkalmazás egy a magas intenzitású intervall edzés (HIIT-High Intensity Intervall Training) egészségügyi hatásairól és gyakorlati alkalmazásáról szóló tanulmányon alapul. Lényege, hogy van 12 gyakorlat, melyet 30 mp-ig kell 8-as intenzitáson (1-10 skálán nézve) végezni rövid szünetekkel. Ez 7 perc alatt kész, de választhatod a körök ismétlését is. A gyakorlatok nem helyigényesek, és mindössze egy székre és egy falra van szükség hozzá (na és persze saját testsúlyunkra). Bár kezdőknek is ajánlják, mi azt tanácsoljuk, hogy a gyakorlatok helyes kivételezése érdekében először felügyelet mellett végezd az edzést, és ne nyomj a skip-re a bemelegítésnél!

3. Daily Yoga

A Daily Yoga az egyik legnépszerűbb jógás alkalmazás – nem csak jógázóknak. Különböző gyakorlatsorokat kínál például futás utánra, stresszoldásra, irodai munkát végzőknek, stb. Ezeknek egy része ingyenesen letölthető, de vannak pro verziós gyakorlatsorok is. Az alkalmazás kellemes, nyugodt zenéket is kínál. Természetesen itt is lehetőség van kezdő és haladó gyakorlatsorok között válogatni, valamint a céloknak megfelelően keresgélni.

4-5. Endomondo + Runtastic

Ma már kedvünkre válogathatunk a futáshoz ajánlott alkalmazások közül, amelyekből mi most kettőt emelnénk ki -az Endomondot és a Runtasticot. Ezek az appok más outdoor sportokhoz is kiválóak (bringázás, gyaloglás). Mindkét alkalmazás GPS segítségével rögzíti az útvonalat, figyeli a sebességet, magasságot, elégetett kalóriabecslést és lehetőségünk van webes felületen az edzésnaplónkat visszanézni. Különböző extrák lehetnek a kiszáradásfigyelés, pulzusmérés összehangolása az alkalmazással vagy a zene igazítása a gyorsaságunkhoz. Hatalmas hangsúlyt kap a közösségi tér – folyamatosan kapcsolatban lehetünk ismerőseinkkel, megoszthatjuk eredményeinket, vagy akár versenyezhetünk is egymással.  

+1 Water Your Body

A megfelelő folyadékbevitel fontos egészségünk megőrzése miatt (erről korábban már mi is írtunk), de sokan vannak, akik vagy nem kívánják, vagy egyszerűen elfelejtenek napközben inni. Ez az okos alkalmazás emlékeztet minket, és megmutatja vízivási szokásainkat. Az applikáció testsúlyunk alapján választja ki a napi mennyiséget, és grafikonokkal illusztrálja a vízivási statisztikánkat.