4+1 Fitnesz applikáció a mobilodra és az okosórádra

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb fitnesz alkalmazásokat, amelyek remek kiegészítői egyéni, otthoni vagy szabadban végzett edzéseidnek, és a legjobb, hogy így bárhová magaddal viheted edzésterveidet, eredményeidet.

1. Strava

Elsőre egyszerűnek tűnik, mint a legtöbb sporthoz kapcsolódó applikáció, de ez természetesen nincs így. Ha jobban megnézzük, akkor látható, hogy ami érdekessé teszi az egészet, az az applikációhoz tartozó közösség. Itthon inkább kerékpáros körökben elterjedtebb, de futók is használják. A program lényege a tevékenység rögzítésen felül az, hogy virtuális versenypályákon versenyeztet a többi felhasználóval, így ha egyedül edzel, akkor is megadja számodra a kellő motivációt. Egy példa: a Strava monitorozza mennyi idő alatt tekered körbe a Balatont és rangsorol ezen az útvonalon. Edzés után megtudod nézni a helyezéseket azon az útvonalon amerre jártál, tudod követni mások edzését. Mindezek mellett, az alkalmazás ingyenesen letölthető.

2. Nike+ Run Club

Ahogy az alkalmazás neve is mutatja ez egy kifejezetten futóknak készült applikáció. Sok dologban hasonló, mint az előbbi alkalmazás, hiszen itt is a tevékenység monitorozása a legfontosabb funkció, amellett, hogy itt is egy közösség tartja fenn az eredményeivel az app-ot, csak kicsit más módon. Egy sima futó alkalmazástól az különbözteti meg, hogy minden nap ajánl neked futóprogramokat (idő, távolság és intenzitás függvényében), amik közül választhatsz kedved szerint. A futás alatt sokszor híres futók / sportolók / edzők tanácsait hallgathatod mintegy motivációs beszédként, ami szintén egy hasznos funkció. Az okosórák térnyerését kihasználva a Nike+ Run Club az egyik jelenleg elérhető legjobb okosóra applikációt is kínálja, így futás közben nem kell a telefonodat nézegetned, elég a karodra pillantani minden információért.

3. Nike Training Club

Újra egy Nike applikáció. Ennek az oka egészen egyszerű, hogy egymás után két Nike alkalmazás is szerepel: a programok kinézete és működése nagyon jól lett összerakva, mindezek mellett letöltésük ingyenes. Ez egy olyan applikáció, ami az otthoni edzésekben segít nekünk. Itt is az előre összeállított edzésprogramok adják meg az alkalmazás lényegét, melyek közül válogathatunk hangulatunk, erőszintünk és az éppen körülöttünk levő eszközök alapján. Ha az alkalmazás által felkínált edzés lehetőségek közül nem találnánk szimpatikusat, akkor válogathatunk az izomcsoportok szerinti programokból is. Minden gyakorlatról van videofelvétel, illetve egy hang is segít nekünk a tökéletes kivitelezésben.

4. Yazio

Minden diétázó és a kalóriákra gondosan odafigyelő személy kedvence kell legyen ez az alkalmazás. Ezzel a programmal gyorsan és egyszerűen számolhatod ki, hogy mennyi kalóriát eszel éppen. Szinte már minden étel benne van az adatbázisukban, így neked csak az étel nevét kell beütnöd, vagy lefotóznod a vonalkódját és egész pontosan kiszámolja az étel értékeit. Ha nincs ötleted mit egyél éppen, akkor a Yazio receptötleteket is ad, amik tökéletesen illeszkednek a napi fogyasztásodhoz.

+1 WaterMinder

Testünk több mint 50%-a víz! Kiváló anyag, hiszen az íze se különösebben rossz, emellett olcsó és szinte az összes mai étkezési szokásnak megfelel: nem tartlamaz cukrot, laktózt, glutént és még kalóriamentes is. Mindezek ellenére a lakosság nagy százaléka mégsem fogyaszt belőle annyit, amennyit kellene. Az alkalmazás ezt próbálja orvosolni, figyeli a napi vízfogyasztásodat és ez alapján jelez neked, ha épenn innod kellene. A naptárban tárolja a napi megivott vízmennyiségeidet, így bármikor vissza tudod nézni, hogy melyik nap milyen mennyiséget fogyasztottál. A program végtelenül egyszerű. Az egyszerűség mellett vizuálisan is szemlélteti az alkalmazás azt, hogy mi is a napi feladatunk. A cél az, hogy egy test ikont kell a nap végéig megtöltsünk vízzel. Ténylegesen ennyi. Nincs semmilyen felesleges funkció, semmilyen felesleges gomb.
A WaterMinder is kínál alkalmazást okosórákhoz, ezze is tovább könnyítve az életünket, mert nem kell a telefonunkat nézegetni. Az okosóra csak rezeg egyet a karunkon és máris tudjuk, hogy idő van, inni kell.