Currys csirkesaláta pitában

curry_csirkesalata_pitaHa egészséges és könnyű ebédre vágysz, ajánljuk ezt a 15 perc alatt is elkészíthető laktató finomságot! 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1/4 pohár zsírszegény natúr joghurt
  • 2 evőkanál zsírszegény majonéz (de helyettesíthető joghurttal)
  • Currypor (ízlés szerint 1/2 - 1 kiskanál)
  • 1/4 kiskanál só
  • 1 kiskanál méz
  • 25 dkg darabokra vágott puhára főtt csirkehús
  • 1 alma (feldarabolva)
  • 2 zellerszál (felszeletelve)
  • 4 salátalevél
  • 2 db teljes kiőrlésű lisztből készült pita félbevágva

Mit eszel?

Curry - a fűszerkeverék egyik fő összetevője a kurkuma (hatóanyaga a kurkumin), kiváló gyulladásgátló hatású, valamint javítja az agyműködést.

Élőflórás joghurt - hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez

Teljes kiőrlésű gabona -folyamatos energiaellátást biztosító szénhidrát, kiváló B-vitamin forrás.

Alma, zeller, saláta - remek antioxidáns források, hozzájárulnak a szervezet védekezőképességének erősítéséhez.

Csirkehús - alacsony zsírtartalmú hús és kiváló fehérjeforrás, diéták gyakori alapanyaga.

Elkészítés

  • A joghurtot (és majonézt), a mézet, a sót és a curryport keverd össze, majd forgasd bele az almát, a zellert, és az elkészített csirkehúst.
  • Béleld ki a pitákat salátalevéllel, és töltsd meg a currys csirkesalátával.

Jó étvágyat!