Fitness instruktor képzés

Foglalkoztat a mozgás és az egészséges életmód? Otthonosan mozogsz a kondi- és fitnesztermek világában? Egy piacképes és keresett szakmát szeretnél? Ha igen, akkor a Soter-Line Fitness Instruktor képzés remek választás számodra. Képzésünkön elsajátíthatod a legújabb, legnépszerűbb fitness trendeket, és egy biztos munkalehetőséget kínáló, dinamikusan fejlődő sikerpályára léphetsz. Kiváló oktatóktól, jól felszerelt saját fitness termünkben ismerheted meg a szakmát, amivel fitness teremben, luxushajón, szállodában és indoor/outdoor szabadidősport helyszíneken is elhelyezkedhetsz, vagy magánvállalkozásban is használhatod a megszerzett tudást.

Miről szól egy fitness instruktor munkája?

A fitness instruktor egy nagyon sokoldalú szakma. Olyan edző, aki szeret segíteni másokon, nem csak „divatból” gyakorolja a szakmát. A fitness termekről nagyon jó képet mutat, hogy milyen fitness instruktorokat alkalmaznak. A fitness instruktor az, aki egész nap figyeli és segíti a vendégek munkáját. Az egyik legfontosabb feladata, hogy kijavítsák az esetleges hibákat, és elmagyarázzák, hogyan kell helyesen végezni egy gyakorlatot. A fitness instruktor készíti el az edzésterveket is, amiket betanít, és kontrollálja a gyakorlatok végrehajtását.

Fitness instruktor tanfolyam

Milyen munkakörök betöltésére van lehetőség a Fitness instruktor képzés elvégzése után?

A fitness instruktor tanfolyam elvégzését követően teremedzőként dolgozhatsz majd. Fitness és wellness termekben edzéseket tarthatsz kardió- és erősítő gépekkel, szabadsúlyokkal, de ismerni fogod a saját testsúlyos vagy kiseszközös funkcionális edzés alapjait is. Természetesen a nélkülözhetetlen nyújtási és bemelegítési technikákról se feledkezzünk meg, amiket nagyon jól kell ismerni fitness instruktorként.

Mi jellemez egy magára és szakmájára, valamint vendégeire is igényes fitness instruktor szakembert?

 • Nem csak testileg, hanem szellemileg is felkészül az edzésére. Egy jó fitness instruktor kreatív, és fontos, hogy szükség esetén meg tudja változtatni az edzésteret. Ez a kreativitás nagy részben a kiváló szakmai felkészültségén alapszik.
 • Mindig annyival korábban érkezik a fitness terembe, hogy legyen ideje átöltözni és ráhangolódni a munkára. Ápolt, példamutató külsővel rendelkezik, megjelenése izmos és szikár, hölgy edző esetében pedig sportosan nőies. Kipihenten érkezik a fitness terembe, ahová nem viszi magával a problémáit.
 • Folyamatosan fejleszti tudását kisebb tanfolyamok elvégzésével, szakmai anyagok olvasásával. A megszerzett új ismeretekkel pedig bővíti az edzésterveket, fejleszti edzésmódszereit.
 • Szívesen ismer meg új eszközöket és módszereket, amiket munkája során is alkalmazni tud.
 • A jó fitness instruktor folyamatosan segíti és tanítja a vendégeket, és nagyfokú empátiával, türelemmel rendelkezik velük szemben. Figyeli a vendégeket és javítja az esetleges hibákat a sérülések elkerülése érdekében.
 • Arra tanítja a vendégeket, hogy rendben tartság a használt eszközöket, és természetesen ő is ügyel erre.
 • Összességében: Egy jó fitness instruktor a vendégek példaképévé válik, komoly szaktudásával és emberközeli hozzáállásával jó hangulatot teremt a fitness teremben. Edző, életmód és táplálkozási tanácsadó, akire követendő példaként tekintenek a vendégek. (Fontos megjegyezni, hogy a táplálkozási tanácsadó nem egyenlő a dietetikussal!)
Fitness instruktor képzés - Fitness instruktorok

Miben különbözik a fitness instruktor munkája egy személyi edzőétől?

Egy fitness instruktor edzésterve kevésbé személyre szabott, mint egy személyi edzőé. Kezdők számára készít edzéstervet, amivel mesimerhetik a gyakorlatokat, és azok helyes végrehajtását. Megmutatja a vendégeknek, hogyan kell megfelelően használni a gépeket és hogyan lehet kiválasztani a helyes súlyokat, hogy nagy hibát ne vétsenek az edzés során.

Lényeges különbség az is, hogy az esetek többségében a terem szerződteti a fitness instruktort, így a fizetését is a teremtől kapja, tehát a személyi edzővel ellentétben nem a vendégektől jut bevételhez.

Neked szól fitness instruktor szakmai képzésünk, ha...

 • foglalkoztat a mozgás és az egészséges életmód
 • otthonosan mozogsz a kondi- és fitnesztermek világában
 • egy piacképes, keresett szakmát szeretnél
 • és szeretnéd hozzásegíteni az embereket egy egészségesebb élethez

Fitness instruktor szakmai képzés időpontok, árak

2022.09.16. - 2023.01.27.
Oktatási napok
péntek
Oktatási időpont
14:30 - 20:30
Időtartam (hó)
4
Díj
220 000 Ft
Előleg
73 335 Ft
Részletfizetés
2 x 73 335 Ft

| Soter Group | Színvonalas, minőségi képzés több, mint 30 éves múlttal. | Soter-Line Oktatási Központ | 1073 Budapest, Erzsébet krt.7.
2022.09.20. - 2023.01.26.
Oktatási napok
kedd, csütörtök
Oktatási időpont
17:00 - 20:45
Időtartam (hó)
4
Díj
220 000 Ft
Előleg
73 335 Ft
Részletfizetés
2 x 73 335 Ft

| Soter Group | Színvonalas, minőségi képzés több, mint 30 éves múlttal. | Soter-Line Oktatási Központ | 1073 Budapest, Erzsébet krt.7.
2022.10.15. - 2023.03.04.
Oktatási napok
Kéthetente szombat-vasárnap
Oktatási időpont
08:30 - 16:00
Időtartam (hó)
5
Díj
260 000 Ft
Előleg
65 000 Ft
Részletfizetés
3 x 65 000 Ft

| Soter Group | Színvonalas, minőségi képzés több, mint 30 éves múlttal. | Soter-Line Oktatási Központ | 1073 Budapest, Erzsébet krt.7.

A fitness instruktor képzés témakörei

 • Élettani ismeretek és elsősegélynyújtás
 • Edzéselmélet és gimnasztika
 • Egyéni és csoportos funkcionális kondicionálás

A fitness instruktor munkakörének leírása:

A fitness instruktor a fitnesz és wellness klubok edzőtermi részlegében teremedzői feladatot lát el, egyéni vagy kis csoportos edzésprogramokat szervez és vezet leginkább fitness gépek, súlyzók és egyéb modern edzőtermi eszközök (TRX, FittBall, stb.) használatával. Elsősorban hobbisportolókkal foglalkozik. Képes az ügyfél testalkati és fittségi állapotát meghatározni, az ügyfél aktuális állapotából kiindulva reális edzéscélokat megfogalmazni, az elérendő célokhoz megfelelő edzéseszközöket és módszereket rendelni. Felügyeli a különböző erőfejlesztő és kardio gépeken, valamint különböző edzéseszközökkel végzett edzéseket, vagy tanácsot ad az edzésprogram összeállításához, szükség esetén segítséget nyújt, és technikai hibákat javít. Megerősíti az ügyfél motivációját, az edzés eredményességéről pontos visszajelzést ad, indokolt esetben javaslatot tesz az edzésprogram módosítására.

További fontos információ

A szakmai képzés megnevezése: Fitness instruktor
A szakmai képzés azonosítója: 10144002

A képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírása a "KÉPESÍTŐ VIZSGA KÖVETELMÉNYEK" gombra kattintva érhetők el.

A szakmai képzés követelményeinek teljesítését a képző intézmény a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerből kiállított tanúsítvánnyal igazolja.

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele a tanúsítvány megszerzése.