Gyakori kérdések

Kezdd itt! Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéséket az OKJ-s képzésekről, intézményünkről és tanfolyamainkról.

Hogyan lehet a tanfolyamra jelentkezni?
A  tanfolyamra online lehet jelentkezni a JELENTKEZÉS gombra kattintva. A jelentkezési lapja beérkezése után a Tanfolyamvezető telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot.

Meddig lehet jelentkezni a  tanfolyamra?
A képzés jelentkezési határideje a tanfolyam indulása táblázat alatt van feltüntetve.

Mikor kell az első havi tandíjat befizetni?
Az első havi tandíjat a tanfolyam indulása előtti héten kell rendezni, de pontos információról a Tanfolyamvezető e-mailben fogja értesíteni.

Úgy tudom, hogy az első OKJ-t az állam támogatja. Önöknél lehetőség van az állami támogatás igénybe vételéhez?
Intézményünk iskolarendszeren kívüli felnőttképző intézmény, ezért állami támogatásra nincs lehetőség. (diákigazolvány sincs) Ellenben tanfolyamaink időpontjai úgy vannak megszervezve, hogy munka mellett is elvégezhető a tanfolyam. Javasoljuk, hogy mielőtt tanfolyamot választana mérlegelje, hogy nálunk egy éven belül végez és dolgozhat, míg iskolarendszeren belüli képzésben nappali tagozaton munkavállalásra szűkebbek a lehetőségei a tanfolyam mellett, és a képzési idő is két év. Amennyiben mégis az iskolarendszeren belüli támogatott képzési formát választaná, figyelmébe ajánljuk az Athéné Idegenforgalmi, Informatikai és Üzletemberképző Szakképző Iskolát.

Mi  a tematikája a tanfolyamnak?
A tematika minden intézményben eltérő, azonban minden intézménynek tartania kell magát a szakmai és vizsgakövetelményekhez. Írásban és telefonon nem adunk ki részletes információt, azonban ügyfélszolgálatunk nyitva tartási idejében személyesen megtekinthető az  intézményünk által kidolgozott, államilag engedélyezett képzési programja.

Kell előzetes tudás ahhoz, hogy a tanfolyamra jelentkezzek?
Nem, nem kell előzetes tudás. A tanfolyam megkezdésének előfeltétele az érettségi bizonyítvány. Tanfolyamunk teljesen kezdő szinttől épül fel.

Milyen tankönyveket kell megvásárolnom és mennyibe fog kerülni?
Nem kell tankönyveket vásárolni. Intézményünk saját fejlesztésű e-learning rendszerrel rendelkezik, melyen minden jegyzethez és információhoz hallgatóink ingyenesen hozzájutnak.

Van nyári szünet?
Igen, van. Az augusztusi hónapban intézményünk zárva tart.

Mennyit hiányozhatok?
A megengedett hiányzás az óraszám 10%-a.

Mi az az e-learning rendszer?
Az e-learning rendszer egy elektronikus rendszer, melyhez hallgatóink a tanfolyam megkezdésekor egyedi azonosítót és belépést kapnak. Az e-learning rendszer számolja hallgatóink oldalon eltöltött idejét. Az e-learning rendszerbe letölthető anyagokat, online teszteket és videókat töltünk fel hallgatóink számára.

Kik a tanárok?
Intézményünknek magas elvárásai vannak tanárainkkal szemben. Tanáraink mind gyakorlott oktatók és nemzetközi szinten is elismert szakemberek.

Kell gyakorlati helyet keresnem?
Nem kell gyakorlati helyet keresnie magának, mert Intézményünk saját fitness teremmel rendelkezik, ahol a gyakorlati idejét eltöltheti. Termünk az oktatás helyszínén van. A gyakorlat benne van az óraszámban!