Sportoktató

OKJ 31 813 01

Sportoktató (Aerobic) nyilvántartásba vételi száma: E-000201/2014/A134
Sportoktató (Testépítés, Fitness) nyilvántartásba vételi száma : E-000201/2014/A135

Tanítsd meg sportágad (Aerobic vagy Testépítés) legalapvetőbb technikai, taktikai és szabályismereteit, segítsd tanítványaid a versenyzésben, sportteljesítményük fokozatos növelésében, sajátítsd el a sporttanfolyamok és sportesemények szervezési, lebonyolítási módszereit.

Ez a tanfolyam egy alapszintű képzés, melyre érettségi nélkül is lehetőség van jelentkezni. A képzés magában foglalja a sportági alapokat, a pszichológia, pedagógiai és kommunikációs alapokat.

Sportoktató tanfolyam

A Sportoktató tanfolyamon az Aerobic és a Testépítés sportág szakmai alapjait sajátíthatod el - a sportág története, versenyszabályai mellett képes leszel a mozgásformáit alapszinten bemutatni, elemezni, és oktatni. Megtanulod, hogyan lehet foglalkozás- és edzésterveket összeállítani és végrehajtatni, magasabb képesítésű edzők által összeállított edzésterveket levezetni, hibákat felismerni, javítani, valamint a foglalkozásokon résztvevők képességeit és erőnlétét szakszerűen értékelni. Emellett ismereteket szerezhetsz a kisebb sportesemények és tanfolyamok szervezési feladatairól. 

Az Aerobic sportoktató tanfolyam elvégzésével képes leszel koreografált, csoportos aerobic órák felépítésére és levezetésére, a vendégek motiválására, az előforduló hibák javítására, korrekciójára, tanulók felkészítésére a sportághoz kapcsolódó kisebb versenyekre, sporttanfolyamok és rendezvények szervezésére.

A Testépítés sportoktató tanfolyam elvégzésével képes leszel egyéni vagy kis csoportos edzéseket tartani fitnesztermi gépekkel és eszközökkel vagy saját testsúllyal, a testépítés módszertan alapján edzéstervet összeállítani, vendégeidet kisebb versenyekre felkészíteni, valamint a sportágra jellemző tanfolyamokat és kisebb rendezvényeket szervezni.

 

Tanfolyam díja és részletei

Tanfolyami díj: 200.000 Ft
Részletfizetés/hó: 4 x 50.000 Ft
Vizsgadíj: 55.000 Ft

Indulás

2018.05.08.

Indulás

2018.05.12.

Oktatási napok

kedd-csütörtök

Oktatási napok

Kéthetente szo. - va.

Oktatási időpontok

17:00 - 20:45

Oktatási időpontok

8:30 - 16:00

Kontakt óraszám

200

Kontakt óraszám

200

Időtartam

5 hónap

Időtartam

5 hónap

 

Betölthető munkakörök

Fitness­ és rekreációs programok irányítója 3722

  • Sportoktató (a végzettségében szereplő sportágban)
  • Aerobic oktató
  • Búvároktató
  • Fitness oktató
  • Golfoktató
  • Búvároktató
  • Harcművészet oktató
  • Könnyűbúvár oktató
  • Úszás oktató
  • Vizisíoktató